2ª Festa de l’Arbre a Santa Cristina d’Aro

2ª Festa de l’Arbre a Santa Cristina d’Aro

La segona Festa de l’Arbre a Santa Cristina d’Aro s’ha celebrat aquest any en dos jornades, el 26 i 27 d’abril. En aquests dos dies, a partir de les 11:15 del matí, els alumnes de cicle inicial i mitjà de l’Escola Pedralta de Santa Cristina d’Aro han plantat prop de 50 exemplars d’espècies arbòries i arbustives autòctones (verns, freixes i marfulls) tant a la zona habilitada en el municipi com a la mateixa escola.  

L’activitat s’ha dut a terme amb tots els alumnes de cicle inicial i mitjà de l’escola, en total 171 nens, i ha estat supervisada pels treballadors i el monitor de la Casa d’Oficis en Treballs Forestals. 

La Casa d’Oficis – programa promogut pel Departament de Treball i el Fons Social Europeu, gestionat pel Consell Comarcal del Baix Empordà i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro –  està dirigit a joves menors de 25 anys en situació d’atur. Des del passat mes d’octubre, i durant un any, els 10 joves aturats de la Casa d’Oficis de Santa Cristina d’Aro aprenen l’ofici forestal tot treballant en la recuperació i manteniment del patrimoni natural del municipi, alhora que reben una formació teòrico-pràctica en recuperació d’espais naturals i jardineria, així com altre formació complementària (classes de graduat escolar, informàtica, ..) que els ajudarà en la recerca de feina un cop finalitzi el programa. Un cop finalitzats els primers 6 mesos de la Casa d’Oficis els alumnes són contractats, rebent el 75% del salari mínim interprofessional. 

La Festa de l’Arbre – promoguda des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro – neix amb l’ànim d’apropar la natura als alumnes de l’escola alhora que incentiva als joves treballadors de la Casa d’Oficis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.