L’arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols Publica un Llibre amb 401 Biografies de Guixolencs de Segle XX.

L’arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols Publica un Llibre amb 401 Biografies de Guixolencs de Segle XX.

L’Arxiu Municipal ha publicat, conjuntament amb la Diputació de Girona, el llibre Gent d’un segle. Sant Feliu de Guíxols 1900 – 2000 (401 apunts biogràfics), escrit per l’investigador guixolenc Gerard Bussot Liñón. Es tracta del títol núm. 26 de la col·lecció Urània – Estudis Guixolencs, que impulsa l’Arxiu Municipal des de fa més de 20 anys. El llibre es donarà a conèixer el proper divendres 15 d’abril de 2011, a les 19 h de la tarda, al Monestir, amb presència del seu autor i de l’arxiver i historiador Jordi Gaitx, que n’ha fet el pròleg.

 El llibre és un recull de 401 biografies d’homes i dones que han nascut o viscut a Sant Feliu de Guíxols durant el segle XX i que tenen cabuda al present volum per la seva activitat, popularitat o implicació envers el municipi. Gerard Bussot presenta les dades vitals més rellevants de cadascun dels biografiats de forma amena i precisa, combinant el rigor amb la divulgació. El volum té 500 pàgines i inclou pràcticament un miler de fotografies, la majoria d’elles inèdites, fruit de la recerca portada a terme pel mateix autor. 

Els protagonistes de Gent d’un segle no són tan sols personalitats de l’àmbit institucional. La mostra es completa amb l’aparició de camàlics, llevadores, mestresses de cases de meretrius, carters, pescadors, modistes, xofers, conserges de cementiri… un ventall de figures igualment representatiu de la societat guixolenca del segle passat, però que no sempre ha tingut cabuda dins la història oficial. 

A través de la publicació de Gent d’un segle, l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols vol posar en valor la importància de preservar els documents que ens ajuden a conèixer el que som i el que hem estat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.