Mes de 50 persones a la xerrada-col·loqui: Litoral, turisme i medi ambient organitzada per ERC Guíxols

Mes de 50 persones a la xerrada-col·loqui: Litoral, turisme i medi ambient organitzada per ERC Guíxols

Segons Informa Tribuna Gnxona El passat diumenge 9 de juny a les 12 del migdia, en motiu del Dia Internacional del Medi Ambient, ERC Guíxols va organitzar al Tinglado del Port, una xerrada col·loqui amb el títol: Litoral, turisme i medi ambient.

L’acte, va comptar amb les intervencions de Josep Maria Aguirre, doctor en dret i professor de dret administratiu de la UdG, José Antonio Donaire, Director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics i professors a la UdG, de Jesús Fernández, representant de la Plataforma Recuperem Can Rius, i d’Emili Albó, director de l’Hostal del Sol de Sant Feliu de Guíxols.

Jose Maria Aguirre va explicar que “La reforma de la llei de costes no ajudarà al desenvolupament econòmic del turisme i fica en perill el paisatge” i va afegir que “En els darrers 30 anys s´ha construït al litoral el mateix que en els últims 2000”.

José Antonio Donaire va exposar un estudi on es demostra que la majoria turistes que arriben, ens visiten gràcies a l´entorn natural i pel patrimoni, i la platja és un element afegit i va afegir que “El canvi de model passa per una reducció dels costos medi ambientals que genera el turisme”.

El representant de la Plataforma Recuperem Can Rius Jesús Fernández va reivindicar l’avenç simbòlic que va suposar la recuperació de l’espai de Can Rius i va recordar que “amb l´obertura de pas a Can Rius la lluita no acaba. Hi ha un amarrador amb una gestió poc clara”.

Emili Albó va explicar que el sol i la platja son importants pel turisme, peró també ho son altres activitats com les Vies Verdes o la Via Ferrata i  va afegir que “cal treure´s els complexes de sobre i apostar per un model turístic clar“.

Aquesta va ser una activitats més de la campanya Primavera Republicana que la secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols va iniciar el 14 d’abril, i que vol acostar el partit a la ciutadania ganxona i bastir un projecte més sòlid i més ampli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.