ERC Guíxols commemora l’1 de maig amb una xerrada amb els sindicats i un vermut popular

ERC Guíxols commemora l’1 de maig amb una xerrada amb els sindicats i un vermut popular

Segons Informa Tribuna Ganxona La secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols va organitzar dues activitats per commemorar l’1 de maig: Dia Internacional dels Treballadors.

El primer acte, dimarts 30 d’abril al Centre Cívic de Vilartagues, va consistir en una taula rodona sobre “EL SINDICALISME AVUI” amb representants d’UGT, CCOO i de l’Intersindical-CSC.
Dolors Bassa, secretària general d’UGT a les Comarques Gironines va manifesta que “Som fills de la revolució industrial, un context on es generava riquesa, generant injustícies socials, el mateix que està passant ara, només generant riquesa per uns quants. La feina dels sindicats és aconseguir la redistribució d´aquesta riquesa”.
D’altra banda per Bartumeu Compte, secretari general de CCOO a les Comarques Gironines “Els sindicats continuen sent una pesa esecial per acabar amb les desigualtats en el treball. Allà on no hi han sindicats, no hi ha política de relacions laborals, hi ha imposicions patronals”.
Finalment Eduard Suárez, membre de l’Intersindical-CSC, va manifestar que “Els sindicats s´han de reinventar. El capitalisme ha fet campanya contra el moviment obrer i contra el sindicalisme amb una intenció clara, abaratir els acomiadaments, intentar retallar els drets i així poder fer el que li sembla, desprestigiant l´única eina que té la gent normal per poder-se defensa, que son els sindicats”.

L’1 de maig, a la Plaça Salvador Espriu es va dur a terme el ja tradicional vermut popular del Dia Internacional dels Treballadors amb les intervencions de Manel Mayor, president d’ERC a la ciutat i de Pere Bosch, diputat d’ERC al Parlament.
Mayor, va destacar “Commemorarem l’1 de maig per reivindicar uns drets que tant ens va costar en aconseguir i que ara ens estan traient amb una reforma laboral que havia de generar mes llocs de treball i fer-nos sortir de la crisi, però només ha servit per beneficiar a les grans empreses i al gran capital”.
Per la seva banda Pere Bosch va destacar la importància de l´estat propi, i de la independència de Catalunya per tal de poder sortir d´aquesta crisi a la qual ens està arrossegant l´Estat Espanyol. Segons Bosch, “Els catalans i les catalanes no podem decidir sobre la nostra política fiscal, que és totalment injusta ja que cada any desapareixen 16 mil milions d´euros que paguem tots i que van a Madrid i no tornen” i va afegir que “no podem separar el debat social del debat nacional”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.