ICV reclama que s´alliberi el pas de Can Rius a Sant Feliu

Segons Informa Diari De Girona El grup d’Iniciativa per Catalunya els Verds de Sant Feliu de Guíxols insisteix en la seva demanda perquè s'”alliberi” el pas de Can Rius i es permeti el lliure accés a la platja que actualment ocupa el Club de Mar. Després que l’alcalde, Joan Alfons Albó, anunciés que l’empresa que gestiona el Club de Mar, Turispania, hagués presentat un recurs contra la resolució de la Generalitat que li donava 20 dies hàbils per enderrocar la paret, el grup ecosocialista exigeix al conseller de Territori i Sostenibilitat (de qui depèn la gestió de Costes), Lluís Recoder, perquè actuï ja. Així mateix, Iniciativa entén que la societat gestora de l’espai del Club de Mar està exercint maniobres a la Generalitat perquè no executi l’enderroc. En aquest sentit, els ecosocialistes ganxons recorden a Recoder que a principis de maig el Parlament va votar per unanimitat demanar al govern català la reobertura d’aquest pas abans de finals del passat mes de juny.
En aquest sentit, apunta que ja es porta més d’un mes de retard en aquest acord que es va aprovar en el Parlament. Per això, el grup d’Iniciativa critica que veu Recoder més proper a la voluntat de Turispania de dilatar la reobertura de l’espai en el temps, que no pas a complir el mandat del Parlament i la “prevalència de l’interès públic”.
Per als ecosocialistes, la presentació del recurs per part de la societat gestora tan sols és una maniobra per perllongar en el temps el compliment de l’ordre d’enderroc del mur i, d’aquesta manera, “salvar l’estiu” i mantenir la privacitat d’aquest racó de Sant Feliu de Guíxols que es troba tancat des de la dècada dels 70 del segle passat. Finalment, lamenta una actitud “poc decidida” de l’Ajuntament, malgrat reconèixer la voluntat de l’alcalde perquè aquest pas es reobri, i garanteix que ?se?guiran les mobilitzacions i pressions del grup d’Iniciativa perquè es compleixi l’ordre d’enderroc.
ICV de Sant Feliu de Guíxols fa anys que va iniciar la lluita per reobrir aquest pas atenent la legislació del litoral que obliga a mantenir-hi l’accés públic. El passat març, la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat va ordenar la reobertura del pas perquè ara incompleix les condicions de la concessió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.