El Grup d´opinió socialista Opina-S va portar l´exdiputat navarrès José Luis Uriz a Sant Feliu

El Grup d´opinió socialista Opina-S va portar l´exdiputat navarrès José Luis Uriz a Sant Feliu

Segons Informa Tribuna Ganxona Exit de convocatòria d´Opina-S  a la seu del PSC de Sant Feliu de Guíxols en la conferència realitzada el passat 13 de Juny per José Luis Uriz, exdiputat al parlament de Navarra i exregidor de Villalba actualment militant del PSC, en què es va tractar el procés de pau a Euskadi.

Uriz, que va ser expulsat del PSOE per dir públicament que gent com ara Arnaldo Otegi,  entre d’altres, eren persones que lluitaven per la pau i la concòrdia, va començar la seva exposició dient que possiblement el problema del País Basc sigui “l’únic” gran problema no resolt des de la transició democràtica, tot i que reconeixia que tant Navarra com Euskadi en aquest procés varen tenir un reconeixent històric que d´altres comunitats no varen tenir.
Durant el transcurs de la conferència, Uriz va comentar que el sofriment havia estat per les dues bandes, ja que tots dos bàndols havien tingut baixes i que, evidentment, n’hi ha una que ha sofert més però que el sofriment de les famílies és molt semblant per ambdues bandes.
Josú Luis Uriz va fer de pont entre el govern i els dirigents d´ETA durant els mandats del PSOE a Madrid en dues etapes amb Felipe González i amb Jose Luis Rodríguez Zapatero. Això va significar que durant 12 anys va haver d’utilitzar escortes. Comentava Uriz que en una de les informacions confiscades a la banda terrorista el seu nom constava com a possible víctima i que fins i tot tenia lloc i hora de la seva execució.
Uriz va apuntar que el conflicte basc té solució i apunta que les demandes poden anar per diferents vies com ara l´Estatut de Gernika Nou, la reforma del Foro de Navarra, el reagrupament dels presos d’ETA, sobretot a aquells que pateixen malalties terminals, l´eliminació de la doctrina Poirot, l´obtenció d´acords transversals entre l’esquerra abertzale i els estats espanyol i francès i que Otegi pogués presentar-se a les properes eleccions autonòmiques.
L’acte va finalitzar amb un torn obert de paraules en el qual  els assistents van plantejar preguntes, aclariments, curiositats  i dubtes al ponent.

El grup Opina-S està treballant en la propera conferència, les persones que hi estiguin interessades i que vulguin tenir més informació poden agregar-se al grup de facebook Opina-S o enviar un email a opinasocialista@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.