Aprovar el pressuport per falta d´un regidor al ple

Aprovar el pressuport per falta d´un regidor al ple

Segons Informa Diari De Girona L’absència d’un regidor de l’oposició al ple d’avui pot permetre a l’equip de govern (CiU i PP) aprovar el pressupost municipal en el segon intent, després que en el ple de març l’alcalde, Josep Llensa (CiU), decidís deixar-lo sobre la taula ja que l’oposició, amb majoria, li rebutjava. A més, avui, el grup de CiU recuperarà el cinquè regidor i, malgrat que l’equip de govern segueix en minoria (té sis regidors per set de l’oposició), la no assistència del portaveu d’ERC Jordi Mulà a la sessió plenària igualarà les forces, de manera que en el previsible empat a sis entre els dos costats, decidirà el vot de qualitat de l’alcalde.

La primera proposta de pressupost es va debatre en el ple de març i, després d’una llarga discussió, Llensa va optar per deixar els números sobre la taula i mirar d’arribar a un consens amb l’oposició. Uns acords que no s’han assolit segons han manifestat des de les tres forces de l’oposició (PSC, Esquerra i EMP), de manera que és previsible un nou vot negatiu en bloc d’aquests grups. Aleshores, fins i tot el soci de govern de CiU es va desmarcar dels números presentats (en tot cas, Llensa confia que avui tindrà el suport del regidor popular).

No obstant això, Llensa ha decidit portar el pressupost de nou al ple, amb uns canvis respecte la proposta del març però insuficients per l’oposició. S’ha de tenir en compte que en aquest ple el govern passarà de cinc a sis regidors amb l’entrada per CiU de Joan Pareta (en substitució de Salvador Ribot). Les forces s’anivellen però no s’igualen. Sí que ho faran en aquest ple ja que el portaveu d’Esquerra va confirmar que no hi podrà assistir, de manera que en cas d’empat decidirà el vot de qualitat de Llensa.

Mulà ha comentat respecte a la seva absència que feia temps que tenia planificat un viatge per aquestes dates i que no comptava que al mes d’abril encara s’hauria d’aprovar el pressupost. En tot cas, ha deixat clar que la situació d’avui al ple és una circumstància puntual, que l’oposició segueix amb la majoria i que, per tant, poden introduir esmenes a la previsible aprovació del pressupost d’avui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.