L´Ajuntament de Platja d´Aro s´oposa al miniparc eòlic de Santa Cristina

Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro votarà en el ple d’avui una moció en què se sol·licitarà a la Generalitat que no es tiri endavant amb el miniparc eòlic de Santa Cristina d’Aro i que, en tot cas, es faci un estudi d’impacte ambiental rigorós. La moció es vota a petició del grup ecologista de la Vall d’Aro, el Grup de Natura Sterna, que va fer la demanda a l’Ajuntament, al qual també va entregar les al·legacions que han presentat, juntament amb afectats, al projecte. La intenció del Grup de Natura Sterna és que també es pronunciïn els ajuntaments de Santa Cristina d’Aro i Llagostera (on també es plantejaria un d’aquests miniparcs). La moció comptarà amb el suport de tots grups, segons van manifestar ahir.
El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament platjarenc, Josep Maria Solé (CiU), ha manifestat que entén que el projecte de Santa Crisitna d’Aro s’ha de sotmetre al tràmit d’estudi d’impacte ambiental (la Generalitat, a través d’internet, preguntava, en un pas previ, sobre l’abast que havia de tenir l’estudi d’impacte ambiental). En tot cas, considera que aquest document mostrarà que l’espai de la Vall d’Aro “no és adequat” per acullir tres aerogeneradors de 110 metres d’alçada. Solé ha afegit que no volen el miniparc perquè altera la declaració de protecció que té l’espai de les Gavarres, a més de l’impacte paisatgístic que pot significar.
A Santa Cristina d’Aro, l’alcalde Josep Llensa (CiU) va manifestar ahir que a través de la Junta de Govern local mostraran el seu rebuig al miniparc eòlic, amb la intenció de portar la votació també en el ple municipal. Al darrer ple, el govern ja va mostrar la seva oposició al projecte, com també ho ha fet el grup d’EMP, que també vol portar una moció al pròxim ple.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.