El jutjat admet la demanda de TSF pel presumpte pagament il·legal a Pere Albó i hi haurà judici el juny

El jutjat admet la demanda de TSF pel presumpte pagament il·legal a Pere Albó i hi haurà judici el juny

Segons In forma Tribuna Ganxona La magistrada del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona ha admès la demanda formulada  per Tots per Sant Feliu contra els pagaments fets per l’Alcalde Joan Alfons Albó a l’avui vicealcalde Pere Albó. A la demanda, formulada pel bufet Roca Junyent i que consta de 53 folis, s’especifica que s’han produït vulneracions legals, constitucionals i reglamentàries.La demanda de TSF contra els pagaments fets per l’alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), al vicealcalde, Pere Albó (PSC), és deguda a que, quan es van produir els abonaments, no s’havia creat la figura del vicealcalde, no havia estat nomenat, no disposava de la dedicació parcial i no s’havia publicat al Butlletí Ofical de la Província de Girona (BOPG).
Segons TSF, el nomenament del vicealcalde es va produir el 24 d’octubre per decret d’alcaldia, però l’alcalde va començar a abonar a partir de l’1 de Juliol els 3.072 € que li corresponen a qui ostenti el càrrec de vicealcalde
Tots per Sant Feliu reclama que es retornin a la caixa de l’Ajuntament els més de 12.000 € abonats al vicealcalde de manera indeguda. A més, la xifra a retornar es podria veure incrementada mensualment en 3.072 € ja que encara no s’ha produït la publicació al BOPG de les dedicacions parcials i el règim de les mateixes tal com marca la Llei Reguladora de Bases de Règim Local (LRBRL) en el seu article 75.5.
Tots per Sant Feliu ja havia advertit l’Alcalde i el Ple sobre aquests dos pagaments que consideraven, aleshores, “indeguts”. Aquest advertiment es va tractar en un ple extraordinari el 22 de Setembre de 2011 i la proposta fou rebutjada gràcies al vots dels regidors de CiU i del PSC, que integren la coalició que governa Sant Feliu de Guíxols.
En l’escrit de la demanda de Tots per Sant Feliu, el bufet Roca Junyent imputa a l’Ajuntament “haver actuat amb manifesta desviació de poder” per haver “exercit potestats administratives per a fins diferents dels establerts per l’ordenament jurídic”, senyalant fins a trenta-quatre infraccions de llei, i sol•licita que s’anul•lin els abonaments fets a favor de Pere Albó, la qual cosa comportaria la devolució dels diners a la caixa de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.