“No tenim més poder sinó responsabilitats”

“No tenim més poder sinó responsabilitats”

Segons Informa El Punt Avui Jaume Torramadé, president de la Intercomarcal d’UDC a Girona, analitza en aquesta entrevista la fi d’un cicle electoral que, des del seu punt de vista, ha situat la formació democratacristiana en una molt bona posició, amb la recuperació d’alcaldies importants, com ara Salt, una primera tinència d’alcaldia a l’Ajuntament a Girona i la presidència de la Diputació. Torramadé, però, no es queda amb el resultat, que considera molt positiu, sinó amb el plus de responsabilitat que té ara la seva formació per tirar endavant iniciatives que ajudin a sortir de la negativa situació actual.Tot a punt per tancar el 2011. Com valora la fi d’aquest important cicle pel que fa referència a eleccions en clau gironina?

Tanquem aquest any amb la satisfacció d’haver fet un molt bon resultat a totes les eleccions. Les eleccions al Parlament de Catalunya ens varen portar a tenir el govern de la Generalitat. Aquestes eleccions van permetre a UDC tenir dos diputats. Això ens va permetre enfocar a Girona unes eleccions municipals en què teníem moltes esperances.

Unes municipals que vostès ja afronten amb molt bones expectatives, tot s’ha de dir.

Sí, i així ho vàrem manifestar ara fa més o menys un any. S’ha de dir que des del punt de vista de la federació hem assolit uns resultats que és cert que esperàvem, però que en algunes circumstàncies han estat fins i tot superiors del que podíem arribar a esperar. Són resultats realment molt bons i ens deixen molt ben situats en l’àmbit municipal.

I recuperant alcaldies importants…

Sí, i això s’ha traduït en la recuperació, com diu, d’alcaldies que no teníem en aquell moment, com la de Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva, Castell-Platja d’Aro i la de Salt, que també vàrem recuperar. A més, també cal destacar que hem assolit la primera tinència d’alcaldia de l’Ajuntament de Girona: punt, aquest, molt rellevant. I en el marc de CiU també s’han assolit els vuit consells comarcals, un dels quals, el del Ripollès i la Diputació de Girona, presidits per UDC. Per tant i des d’un punt de vista de resultats estrictament de les eleccions en l’àmbit local el resultat és evidentment molt bo.

Estaven preocupats davant de les generals?

Com diu finalment la gran incògnita era com quedaríem a les eleccions generals. Novament ens hem trobat amb un resultat molt positiu. A Girona, UDC ha mantingut la diputada, la número dos de CiU, Montse Surroca, i un senador que feia temps, concretament des del 2008, que no teníem. Tot això ens ha permès millorar la nostra capacitat de gestió i, sobretot, el que m’agradaria remarcar és que això ens ha deixat amb un gran plus de responsabilitat.

En quin sentit?

No es tracta ara mateix de fer la lectura que tenim més poder. No podem dir que tenim més poder i dir que ara estem en més càrrecs. No, el que hem de fer ara és saber fer la gestió d’aquest resultat. Es tracta de tenir responsabilitat per transformar-la en el sentit d’aplicar les nostres idees i les prioritats. Per tant, lluny d’estar acomodats escoltant les campanes tocar i pensar que ja està tot fet, el que ara toca és baixar a la realitat. Aquesta és una realitat molt dura, molt complexa i difícil, i a més, tenim una ciutadania que està expectant, cansada de moltes situacions, però com deia, a l’expectativa del que els podem oferir. Aquest és el repte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.