Platja d´Aro restringeix les bonificacions per evitar un ´efecte crida´

Segons Informa Diari De Girona L’equip de govern de Castell-Platja d’Aro (CiU i PP) va aprovar dimecres les ordenances fiscals amb l’abstenció de PSC i ICV (que van anunciar que presentarien al·legacions) i l’oposició d’Esquerra. Els socialistes van manifestar respecte les ordenances que “inicialment, no sonen malament” i van donar un “vot de confiança” amb l’abstenció. Per ICV, Pedro Torres va lamentar que no es recullen bonificacions per les famílies desnonades o que tenen tots els membres a l’atur i no reben cap suïcidi, a més de fer diferents propostes. La republicana Estel Rodríguez va assegurar que “no estem en temps per pujar impostos” i va ironitzar que el govern defensi que s’ha contingut amb els increments que es van aprovar. Els tres grups van coincidir en criticar que per accedir a les bonificacions i subvencions s’exigeixi als possibles beneficiaris estar cinc anys empadronats al municipi, quan ara és un any.
Sobretot es van referir als efectes que pot tenir sobre famílies nombroses, que no superen l’Iprem o majors de 65 anys per impostos com l’IBI, la taxa d’escombraries, casals o activitats esportives i culturals. Així, Dolors Padilla (PSC) va assegurar que aquesta mesura “perjudica la probresa” i que per lluitar contra el frau de segons residències hi ha altres mesures. Torres va assegurar que és “un ataca directe a la immigració”, que afecta a “la tipologia de famílies que necessita ajuda i que “crea més precarietat”. Rodríguez, per la seva banda, va lamentar que no s’ajuda a persones que fan la temporada i va insistir que hi ha altres maneres per lluitar contra el frau en bonificacions i subvencions, per exemple, de veïns de segona residència.
L’alcalde, Joan Giraut (CiU), va admetre que la mesura era per evitar un “efecte crida” de les avantatges econòmiques que hi ha en taxes com la llar d’infants, activitats esportives o casals. Així, va afegir que es vol evitar que els serveis puguin quedar desbordats i siguin “insostenibles”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.