El jutjat obliga Platja d´Aro a convocar la plaça que ocupa una excandidata d´ICV

El jutjat obliga Platja d´Aro a convocar la plaça que ocupa una excandidata d´ICV

Segons Informa Diari De Girona El jutjat contenciós administratiu de Girona ha condemnat l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro a convocar la plaça de tècnic de Joventut abans d’acabar aquest any i a pagar la meitat de les costes del demandant, l’exregidor d’ERC, David Puig (i cap de llista de Solidaritat a les municipals d’enguany). Puig va criticar l’any passat públicament que l’anterior govern (PSC, ICV i PP) havia contractat per suplir l’excedència del tècnic de Joventut a una membre de la llista d’ICV a les municipals del 2007 i va denunciar als jutjats presumptes irregularitats en el procés de contractació. L’actual portaveu d’ICV, i aleshores edil de Joventut, Pedro Torres, va reiterar ahir que la intenció del govern sempre va ser convocar la plaça pel passat mes de juny; pel mig hi va haver les municipals que van motivar el canvi de govern (CiU i PP), que no ha recorregut la sentència.
La contractació de la tècnica es va fer per la via d’urgència i va començar a treballar l’1 d’agost de 2010. Aleshores, l’alcaldessa Dolors Padilla (PSC) va afirmar que hi havia la voluntat de convocar el concurs de la plaça i Torres va justificar la urgència per la precipitació amb la qual va demanar l’excedència l’anterior tècnic. Padilla i Torres també van defensar la tècnica de l’acusació de Puig d’haver-la contractat a dit perquè ser simpatitzant d’un partit “no ha de ser un mèrit ni tampoc un demèrit”.
Puig va presentar recursos de reposició contra la contractació en què demanava la seva anul·lació i la convocatòria del procés selectiu corresponent per cobrir la plaça amb personal laboral permanent. El govern va desestimar els recursos i Puig va acudir als jutjats.
Aleshores, Puig va afegir que la intenció del govern era prorrogar el contracte d’un any de la nova tècnica de manera tàcita sense convocar el procés selectiu. El jutjat entén que la contractació per urgència era correcta però que s’havia d’haver convocat la plaça: “Aquesta contractació era temporal i pel temps necessari per convocar i realitzar el procés selectiu”. Així, condemna a l’Ajuntament a convocar la plaça i, “per la temeritat de l’Ajuntament en la desestimació” del recurs de convocar el procés selectiu, a pagar la meitat de les costes de Puig, que calcula entre 3.000 i 4.000 euros.
L’exedil es va mostrar molt crític amb Torres i va dir que s’hauria de fer càrrec de les costes del judici i va voler subratllar que ell ja havia alertat que alguna cosa no s’estava fent bé. Torres no va voler valorar les paraules de Puig (“una persona que l’han fet fora del seu partit”), va reiterar que el govern tenia la voluntat de convocar la plaça i que la tècnica no és l’únic cas d’una persona que anava a una llista i que està treballant al consistori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.