L’Ajuntament contracta dos agents cívics per tal de millorar la convivència

L’Ajuntament contracta dos agents cívics per tal de millorar la convivència

Segons Informa Radio Sant Feliu ja fa temps que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar l’Ordenança Cívica de Convivència que conté les normes bàsiques de comportament que els ciutadans hem de complir per tal de respectar els drets de la resta de persones que viuen en la nostra comunitat.

Com també és habitual, hi ha persones que no actuen en conseqüència i això comporta que tots plegats, fins i tot els incívics, hagin de pagar, a través dels seus impostos, a persones que han de treballar per modificar els seus propis costums.

És per això que ,per fer complir aquesta ordenança, des de fa anys es contempla la figura de l’agent cívic o bé educador de carrer que intenta reconduir aquest tipus de comportaments tot informant als ciutadans de quines són les accions incorrectes, que cal modificar, al temps que també transmet a l’administració les deficiències o solucions que suggereixen per millorar i facilitar la bona convivència en diferents àmbits del municipi.

L’Ajuntament ha contractat dos agents (noi i noia) que començaran a fer aquesta tasca a partir del 15 d’octubre per un període de proves de quatre mesos i, si els resultats són positius, es convocarà un concurs pertal de plantejar períodes contractuals més extensos.

Es considera que mantenir els espais públics en bones condicions de neteja,  facilita la convivència i evita accions que es produeixen en escenaris que poden semblar degradats i és per això que se centrarà l’acció en les defecacions dels gossos, evitar que es deixin mobles a la via pública quan no correspon, que es llencin les escombraries en els horaris previstos, etc.

Des de l’Ajuntament s’avança que els agents són informadors i no sancionadors, qüestió que es traslladaria a la policia local en el cas de platejar-se situacions fora de les seves funcions o si no es compleix l’ordenança vigent al temps que es demana la col·laboració ciutadana envers aquests agents.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.