“SÚMATE” ES PRESENTA A SANT FELIU

“SÚMATE” ES PRESENTA A SANT FELIU

Segons Informa Radio Sant Feliu Aquest dijous, 6 de febrer a les 19:00 h. el col·lectiu “Súmate”, es presenta a Sant Feliu, a la sala polivalent del Centre Cívic Vilartagues, oferint una xerrada que portarà l’enunciat: “Construyendo la Cataluña del futuro”. Es comptarà amb la presència del president, Eduardo Reyes i de Coque García que plantejaran el seu projecte als assistents.
En el seu manifest fundacional destaquen que “és una associació sense ànim de lucre i no partidista constituïda per ciutadans i entitats cíviques i socials, l’objectiu de la qual és estendre el debat social i polític obert a Catalunya sobre el seu futur com a poble. Està formada en gran part per catalans de llengua i cultura castellana/espanyola que, per qüestions familiars i/o d’origen, han mantingut aquest patrimoni sense renunciar però a ser i formar part activa de la comunitat nacional catalana”.
Advoca per un debat obert, democràtic i participatiu que inclogui a catalans que, sovint, s’han vist exclosos o bé la seva opinió segrestada per la desinformació, el desconeixement o els prejudicis.
Denúncia la destrucció de l’estat del benestar i la política d’ofec social, la qual cosa a Catalunya consideren que suposa la pèrdua d’oportunitats i l’augment de l’exclusió social i apunten que “entre aquesta població estem aquells que precisament vam venir a buscar un futur millor a Catalunya i nosaltres i els nostres fills hem contribuït a generar riquesa suficient per poder tenir un estat del benestar”.
El col·lectiu vol ser part activa per afrontar els reptes socials i polítics de Catalunya “després del reiterat menyspreu dels diferents governs de l’Estat Espanyol envers les necessitats i les justes reivindicacions de la societat catalana. Ha arribat l’hora de treballar com un sol poble, de construir un nou país, en llibertat, que respecti la diversitat i amb el ferm convenciment que el nostre benestar present, i el del futur dels nostres fills, dependrà de les nostres decisions”.
També denuncien “el desequilibri fiscal i el maltractament polític al qual l’Estat Espanyol sotmet a Catalunya des de fa temps, “per part d’unes elits centralistes que empobreixen i castiguen a la població de Catalunya, que és la que més riquesa genera”.
Finalment consideren que Catalunya té dret a decidir quin futur vol i estan convençuts  que un estat propi beneficiarà al conjunt dels catalans, sobretot a la Catalunya popular i metropolitana, la qual concentra la majoria d’aturats, de famílies empobrides i la que més pateix el desmantellament dels serveis públics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.