Debat del grup d’opinió socialista “Opina-S

Debat del grup d’opinió socialista “Opina-S

Segons Informa Radio Sant Feliu Aquest divendres 20 de desembre a les 20.30h al Centre Cívic Vilartagues, el grup d’opinió socialista “OPINA-S”, organitza un debat col.loqui sota el títol de “Cap a on hauria d’anar el futur de Catalunya”.
Comptaran amb militants de base dels diferents partits polítics, que explicaran la seva visió del dret a decidir, la independencia, el federalisme, la tercera via o l’immobilisme.
Aquest serà el debat amb el qual OPINA-S tancarà l’any 2013, després de més de 13 actes públics, els quals han comptat amb diferents opinions de ciutadans de Sant Feliu de Guíxols que han exposat les seves visions dels temes d’actualitat que més ens afecten.
Un dels actes importants d’aquest any va ser OPINA-S amb “El sueño de la campana”, que es va portar a terme el passat mes de juny i que girava entorn a les noves formes de cooperació.
L’acte va comptar amb l’assistència de 80 persones que van poder escoltar dos ponents responsables de la fundació a Nicaragua Yamileth Vilchez i Karem Matamoros. Vilchez va parlar del model de cooperació sostenible basat en la creació de llocs de treball auto sostenibles per a persones en origen, i a més a més d’afavorir l’educació i la Cultura. La majoria d’ ONG’s actuen donant diners als països receptors, la fundació el que fa és invertir en projectes on l’objectiu principal és la creació de llocs de treball. El model és senzill, es crea un d’alberg que sigui capaç d’atraure turisme solidari tan nacional i internacional, un model allunyat de les grans cadenes hoteleres, es busca un públic que vulgui conèixer altres cultures i formes de fer. Karem, per altre banda, va fer un repàs de tots els projectes educatius així com les formes que hi ha d’apadrinament de mestres dels nens amb discapacitats que té en marxa la fundació.
“El sueño de la Campana”, és una entitat sense ànim de lucre, no governamental, laica, y no confessional en tots els seus principis. Actuen com una ONG però de manera no convencional.
En aquesta ocasió OPINA-S va organitzar un recapte d’aliments en benefici de Càritas: Tots els assistents a l’acte varen portar aliments de primera necessitat, principalment farina que és el que va sol•licitar Càritas. En total es van recollir uns 200 quilos d’aliments.
L’acte va acabar amb intervencions del públic que varen fer preguntes als ponents.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.