El Rally Platja d´Aro-Terres de Catalunya 2012 corona Noel Tron

El Rally Platja d´Aro-Terres de Catalunya 2012 corona Noel Tron

Tribuna Ganxona us ofereix un ampli resum dels dos dies de competició d´aquest ral·li disputat a la veïna població de Platja d´Aro durant aquest cap de setmana, que va tenir una duríssima i espectacular primera jornada que va coronar Josep Maria Membrado com a guanyador català, Noël Tron va ser-ne el guanyador absolut gràcies a la seva actuació els dos dies.

El dissabte

La prova va començar molt d’hora al matí. A les 6 s’iniciaven els reconeixements que posaven a prova la capacitat organitzativa dels homes i dones de Myron Racing Escuderia. El primer tram Palamós – Cruïlles, un tram duríssim de 21 quilòmetres sobre terra, feia que qualsevol distracció o cansament es pagués molt car. Quatre cotxes del Campionat Català van sortir de pista i van deixar el tram neutralitzat en la seva primera passada de cursa degut a l’impossibilitat de retirar els cotxes i el perill per la resta de pilots participants. Desil.lusió pels nombrosos afeccionats desplaçats a aquest primer tram per veure en acció pilots i màquines al 100 % del seu rendiment.

El Campionat Català va tenir una forta lluita entre dos homes del mateix equip: Josep Maria Membrado i Albert Oriiols (Mitsubishi Evo X)  i Carles Llinàs  amb un espectacular Ford Fiesta Proto. Finalment Membrado es va endur la victòria per tan sols 16 segons sobre Orriols i 29 sobre Llinàs.

Al Campionat Francès es on la duresa dels trams gironins ha fet més mal, amb molts abandonaments per sortida de pista i no menys per avaries mecàniques. Entre elles, les de molts aspirants a la victòria final. Cal lamentar l’abandonament per avaria mecànica de Xevi Pons (Mitsubishi Evo X), Campió del món de Rallyes i aquest any disputant el Campionat Estatal i Francès de Rallyes de terra, que ha vist el seu lideratge trencat per l’avaria a la cinquena especial del dia. L’altre favorit per a la victòria, Germain Bonnefis (Peugeot 207 S2000), s’ha sortit a la primera especial, deixant camí lliure a un regular, ràpid i sòlid Noël Tron amb Mitsubishi Evo X. Per darrere seu i un cop acabada la primera etapa, un ràpid Paul Chieusse (Peugeot 307 WRC) va declarae que a la segona etapa donaria guerra i lluitaria per la victòria. Espectacle assegurat per l´endemà.

El diumenge

Amb uns trams menys durs que els de dissabte per la geografia del terreny, encara que molt plens de pols per la sequedat del terreny, el líder de la primera etapa ha continuat essent un regular, ràpid i sòlid Noël Tron amb Mitsubishi Evo X de grup N i ha demostrat que es pot lluitar contra les potents màquines que prenen part en aquest campionat. Cotxes oficials de fàbrica pel mig, fins i tot. Tron ha demostrat que, amb ganes, amb un cotxe ben afinat i amb una bona elecció de pneumàtics es pot assolir la victòria. Tron ha guanyat 9 dels 11 trams disputats del Rallye.
Un Rallye que ens ha deixat un bon gust de boca, com els d’abans, de pilotatge, on els pilots han de decidir on es pot còrrer i on s’ha de conservar la mecànica. Decidint molt bé sobre els diferents terrenys per on han transitat els trams. Enhorabona als organitzadors i fins l’any que ve, que esperem tornar-los a tenir aqui el Campionat Francès de Rallyes de Terra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.