Èxit de la Marató de l´Ardenya del Matxacuca

Segons Informa Tribuna Ganxona Aquest passat dissabte es va celebrar a Santa Cristina d’Aro la segona edició de la Marató de Muntanya de l’Ardenya, en què es van superar totes les expectatives d’organització. La prova va comptar amb un total de 548 participants: 78 a la cursa popular de 10 quilòmetres, 261 a la mitja marató de 21 quilòmetrs i 209 a la marató de 42 quilòmetres. Els participants van córrer per un itinerari que seguia corriols i pistes forestals del massís de l’Ardenya.La prova reina, de 42 quilòmetres, va estar comandada per Dani Cazalla, Roberto Sancho i Rafa Cañizares, els dos primers, corredors del Matxacuca, que van arribar per aquest ordre a l’esprint, després de continuats canvis de posició. Finalment, van creuar la línia d´arribada amb l´espectacular temps de 3h5m49s. En la categoria femenina, la més ràpida fou Olga Mankó, del UEC Anoia, seguida per Berta Moreno, del CEI Catalunya, i per Sara Novell, del Sant Celoni.La mitja marató va començar de forma frenètica, amb una sortida fulgurant de l’especialista de BTT Marc Trayter(Radical Bikes), que va posar a prova els aspirants en un traçat molt dur. Tot i això, el triomf se´l va acabar emportant Javi Delgado, del CEVM Spiridon Trail, en segon lloc va quedar Óscar Carrasco del Matxacuca i finalment el tercer lloc va ser per Trayter. En dones, Laia Cuevas va ser la vencedora, a un xic més d’un minut de distància de Paloma Lobera, del Matxacuca, que tornava a la competició després de la seva recent maternitat. La ganxona Anna Buxó, del CA Xaloc, va ocupar la tercera posició.
A banda de la part competitiva, la marató es va convertir en una jornada festiva en la qual persones de totes les edats i sexes van poder gaudir dels paisatges de l’Ardenya, un massís que molts cops és el gran desconegut.