Els lladres silenciosos, una amenaça durant les nits d´estiu

Els lladres silenciosos, una amenaça durant les nits d´estiu

Segons Informa Tribuna Ganxona Els lladres silenciosos revifen amb la calor. Les finestres obertes durant la nit afavoreixen aquests delictes dels quals les víctimes, sovint, només en tenen coneixement un cop s´aixequen i descobreixen que els manquen objectes. Aquesta és com a mínim la conclusió dels cossos policials de diversos municipis de la Costa Brava on, en les darreres setmanes, han proliferat aquest tipus de delicte. Se n´han donat diversos a Roses i a municipis del Baix Empordà com ara Platja d´Aro o Sant Feliu, però també a municipis de l´interior del Baix Empordà.

Els robatoris silenciosos protagonitzats per lladres escaladors aconstumen a provocar un gran desassosec en les víctimes, malgrat que en la majoria dels casos aquestes no reben mal. No obstant això, s´han donat, en les darreres setmanes, diversos robatoris amb violència a Sant Feliu de Guíxols i molts municipis de les nostres comarques.
Els robatoris a interior d´habitatge és una de la tipologia de delictes que més prolifera en els darrers temps, i els Mossos d´Esquadra dediquen cada estiu campanyes per prevenir, per exemple, trobar-se una sorpresa en tornar de vacances després de deixar casa nostra tancada durant uns dies. Detalls com ara deixar roba estesa o instal·lar un temporitzador que apagui i encengui els llums poden evitar que una casa sola durant massa dies esdevingui l´objectiu dels lladres. També es recomana no esbombar que marxarem de casa a través de les xarxes socials.
Però també quan hi residim hi ha maneres d´evitar esdevenir objecte d´un robatori. Passar la clau a la porta encara que sortim per pocs minuts -si no ho fem, per a un lladre expert la porta esdevé fàciment franquejable tan sols amb un plàstic- o, precisament, evitar deixar les finestres obertes són alguns dels comportaments que augmentaran la seguretat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.