Castell-Platja d’Aro ampliarà en 26.000 metres quadrats les zones verdes i espais lliures de construcció després de protegir-ne més de 678.000 m² en els darrers 8 anys

Castell-Platja d’Aro ampliarà en 26.000 metres quadrats les zones verdes i espais lliures de construcció després de protegir-ne més de 678.000 m² en els darrers 8 anys

El consistori també forma part de la candidatura perquè la Costa Brava sigui declarada Reserva de la Biosfera

Des de l’any 2011, el consistori ha comprat i consolidat 678.343 m² d’espais lliures a partir de convenis, expropiacions i desenvolupaments urbanístics en els sectors Treumal 1, Torrebosca, Suredes-Estanys, Mas Sais, Pinell 1 i 2, Mas Dausà, Oest de Sant Pol i Parc dels Estanys.

En paral·lel, es continua treballant en 3 nous projectes, fruit de cessions urbanístiques, que en total sumen 26.757 m². Aquests espais es troben a l’avinguda que connecta el nucli de Castell d’Aro amb el nucli de Platja d’Aro (2.492 m²), un espai verd amb aparcament de 2.500 m² al nord de Platja d’Aro i l’ampliació de Port d’Aro que permetrà protegir una pineda de 21.765 m² a primera línia de mar.

Prop de 700.000 m² de zones verdes i espais lliures de construcció que reforcen, en clau local, el projecte de la candidatura per demanar a la UNESCO que declari la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera. La petició l’ha impulsat la Diputació de Girona amb el suport d’altres administracions i agents locals.

Els territoris que tenen la declaració internacional de Reserva de la Biosfera es comprometen a treballar de manera sostenible per a la preservació de l’entorn i el patrimoni natural, els paisatges, les espècies i la biodiversitat així com fomenten l’equilibri entre el desenvolupament ecològic, cultural, econòmic i humà.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.