El mosquit tigre ja s’ha establert en dotze municipis de la demarcació

El Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter consideren que el mosquit tigre ja està establert en un mínim de dotze municipis de les comarques gironines. Per això en aquests pobles l’estratègia es canviarà a partir d’aquest any, i les actuacions que es desenvolupin aniran encarades a frenar-ne l’expansió, i controlar els focus que hi ha confirmats. A la resta de municipis, es continuaran fent les tasques de vigilància que s’havien efectuat fins ara.
Tal com es temia, l’establiment del mosquit tigre a les comarques gironines ha acabat sent un fet. A hores d’ara, està present de manera estable a Platja d’Aro, Calonge, Blanes, Lloret, Tossa, Vidreres, Llagostera, Maçanet de la Selva, Sils, Caldes, Riudarenes i l’Escala. Això pel que fa als municipis on intervenen el Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits, que són bàsicament els de la Selva i els de la Costa Brava.
En els municipis on ja es considera que el mosquit s’ha establert, es canviarà l’estratègia de manera que es passarà de la fase de vigilància a una de control dels focus, de manera que se’n pugui frenar l’expansió mitjançant productes larvicides. Per exemple, s’ha elaborat un mapa de risc dels embornals –un dels punts de cria del mosquit– dels municipis que tenen l’insecte establert, per poder-los tractar preventivament i matar les larves. Segons Eduard Marquès, responsable del servei, això permetrà estalviar recursos més endavant. Aquest estiu la previsió és que apareguin més focus, però s’espera controlar-los. (Ràdio Sant Feliu)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.