Dissabte inauguració de l’exposició de fotografies d’Alfons Hereu a la Casa Irla

Dissabte inauguració de l’exposició de fotografies d’Alfons Hereu a la Casa Irla

Segons Informa Radio Sant Feliu Mirades darrere l’objectiu. Amb aquest enunciat, Alfons Hereu, exposa per cinquena vegada a casa nostra. La primera va ser a la  Galeria Carme Tatché i les tres següents a la sala d’exposicions del Museu de la Joguina. Tot i ser més conegut pels films que des de 1967 fins a l’actualitat ha anat realitzant, aconseguint premis nacionals i internacionals, també ha tingut gran afició per la fotografia.

L’any 1962 va comprar la seva primera càmera, una Voigtländer  Vito CL, amb la qual es va iniciar  en  el blanc i negre. Més tard va participar, ja amb una Minolta SR-T101 i amb diapositives en color,  en diversos concursos a dins i fora de Catalunya. S’inclina per la fotografia instantània,  tal com la defineix en el targetó editat :

Mirar,contemplar i disparar, sense artificis ni manipulacions. Mirades netes i directes a través de l’objectiu, sigui d’una Minolta o d’una Nikon convencionals, d’una Fuji d’un sol ús o d’una Casio digital. El que veu l’ull ho copsa la màquina i ho reprodueix en un instant fugaç o pausat.

El resultat és la fotografia i el plaer de poder-la contemplar més enllà d’uns segons, un cop ampliada, per gaudir-ne uns minuts. Pur plaer de mirar, pur plaer de veure. No hi ha cap més secret.

Una vintena d’obres de temàtica diferent penjaran de les parets de la Casa Irla a partir del dissabte 7 de gener a les 7 de la tarda  fins al 4 de març de  2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.