32a Cantada d’Havaneres • Dissabte 12 de juliol

32a Cantada d’Havaneres • Dissabte 12 de juliol

 

24296401d375dfd3558ea7e539045f8d_L

Bergantí, Port Bo i Els Cremats a la Platja Gran (Cavall Bernat)

 

32a Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna de Platja d’Aro (pdf), dissabte 12 de juliol (22.30 h) a la Platja Gran (Cavall Bernat), amb Bergantí, Port Bo i Els Cremats. La regidoria de turisme de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, continua apostant per la gratuïtat tant de l’accés al concert com del servei de cadires per al públic assistent. Els grups pugen a l’escenari dues vegades, cantant, en cada part, quatre peces. El punt final de la vetllada és l’actuació conjunta de les tres formacions per interpretar els clàssics populars La Bella Lola i El Meu Avi. 

La cantada compta, a la mitja part, amb l’actuació del grup convidat Els Panxuts. Presentació l’acte el periodista Francesc Sánchez Carcassés, reconegut expert en el món de l’havanera. Com a complement, de les actuacions musicals, se celebra el mateix dissabte el 8è Mercat d’Estiu (19-0.30 h) amb parades de productes alimentaris i d’artesania. Com a novetat –no es feia de 1991- la cantada es retransmet enguany en directe per Televisió Costa Brava (i posteriorment, en diferit per Olot TV, Ripollès Televisió, Cant Taronja Vic-Igualada-Manresa i ETB Barcelonès-Baix Llobregat, entre d’altres).

Per a l’edició d’enguany s’han editat 6.000 programes de difusió, i en record a Joaquim Muntañola, el programa torna a recuperar la imatge original que va dissenyar per a la cantada de 1986, i un segon dibuix s’ha reproduït en els mocadors commemoratius de la jornada (es poden adquirir per 2 euros, conjuntament amb un got de cremat). Al llarg de l’estiu es fan cinc cantades més d’havaneres, en format més reduït a diversos punts del municipi amb els Pescadors de L’Escala (19 juliol), Arjau (26 juliol), Utramar (9 agost), Barca de Mitjana (23 agost) i La Taverna (30 agost).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.