Inaugurada la ruta literària lligada a la dels miradors amb noms d´oficis tradicionalment de dones

Inaugurada la ruta literària lligada a la dels miradors amb noms d´oficis tradicionalment de dones

Segons Informa Tribuna Ganxona Per commemorar el Dia de la dona, el dissabte 9 de març es va inaugurar a Sant Feliu de Guíxols una Ruta Literària lligada a la ruta dels miradors amb noms d’oficis tradicionalment de dones.

Per commemorar el Dia de la dona, el dissabte 9 de març es va inaugurar a Sant Feliu una Ruta Literària lligada a la ruta dels miradors amb noms d’oficis tradicionalment de dones.
La ruta dels miradors que es va inaugurar l´any passat, i on s´hi destacaven els oficis de les peixeteres, les triadores de taps, les mestresses, les dides, les remendadores, les mestres, les pageses i les modistes, noms tots d´oficis que tradicionalment eren desenvolupats per dones, ara ha vist inaugurada la seva part literaria, amb l´edició d´un llibre en format digital que es pot veure a través del següent enllaç (clica aquí per veure el llibre), on hi ha una selecció de textos literaris relacionats amv els oficis en qüestió.

A la ruta dels miradors, s´han insertat un seguit de codis QR a les plaques d´informació d´aquests perquè amb el telèfon mòbil es pugui accedir al text amb informació de cada mirador, o al seu conjunt. La tria dels textos ha estat realitzada per  la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, en col·laboració amb el SIAD (Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones).

El 9 de març es va fer la presentació amb un notable nombre de públic, i es varen llegir textos de Joaquim Ruyra, Maria Barbal, Eduard Bardas Planellas, Mercè Rodoreda, Joan Maria Freixas Turró, Gaziel, Santiago Hernández Bagué, Víctor Català, Joan Amades i Jordi Pablo.
La Ruta dels Miradors va ser una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a través del SIAD amb el suport de les àrees de Turisme, Premsa i l’Arxiu Municipal, a la que ara s´afegeix la Biblioteca Pública.
Aquesta acció forma part del desenvolupament de polítiques actives que realitza el municipi per la igualtat de drets per fomentar la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.