Documental sobre Colom d’Amics del Museu

Documental sobre Colom d’Amics del Museu

Segons Informa Radio Sant Feliu Els Amics del Museu enceten les activitats d’aquest any el dissabte, 26 de gener a les 6 de la tarda, a la sala d’actes del Museu d’Història amb la projecció del curt “Colom i Calonge, una hipòtesi“, sobre la possible catalanitat de Cristòfol Colom i la relació amb el Baix Empordà.
La teoria és de Mn. Jaume Aymar i Ragolta, doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona i professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna (URL), que assistirà i presentarà l’acte. Aymar diu que Colom es va casar en primeres núpcies amb Felipa Moniz Prestelo i que la seva segona esposa, amb la qual va viure en concubinat, fou Beatriz Enríquez de Aranda, a qui relaciona amb el qui fou el seu marit posteriorment: Galceran de Requessens, comte de Palamós i baró de Calonge.La producció és de Jaume Pahisa, cineasta i publicitari (Fempais.TV).
Obert a tothom. Per més informació visiteu www.amicsmuseu.cat
Aquest documental relaciona Colom amb el municipi de Calonge, llançant la hipòtesi que el descobridor d’Amèrica podria ser calongí o bé tenir els orígens familiars en aquest municipi, una hipòtesi que es basa en diversos indicis que Aymar posa sobre la taula després d’un llarg treball de recerca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.