Presentats dos llibres d´història a la nostra ciutat

Presentats dos llibres d´història a la nostra ciutat

Segons Informa Tribuna Ganxona En pràcticament una hora de diferència es varen presentar els dos llibres. El primer, el d´Antoni Homs, a les 19h al Tinglado. I el segon, de l´Institut d´Estudis del Baix Empordà, a les 20h, en un lloc totalment oposat al primer: el Monestir. En ambdós casos va ser Pere Albó, com a vicealcalde i regidor de Cultura, l´encarregat de presentar-los.

En el cas del llibre d´Antoni de Pàdua Homs, s´hi tracta la importància de la construcció d´embarcacions de guerra, entre el 1700 i el 1750. Tant Pere Albó com l´autor van expressar la gran passió que sentien mútuament pel mar. En un to anecdòtic, s´anaven repassat vivències personals, però que es lligaven amb aspectes de la confecció del llibre: converses amb un, opinions amb algú altre, van fer motivar Homs a escriure aquest llibre, que potser li ha portat una feina de 30 anys.
El volum es documenta a partir de nombrosíssimes fonts històriques, arxius, records particulars de moltes persones, làmines, gravats, així com molts altres.

En l´acte es va destacar que les tres grans embarcacions que es van fer a Sant Feliu de Guíxols en el període documentat (el Real Sant Felipe, el Cambí i el Catalhan -res a veure amb l´havanera-) eren els més poderosos que s´havien fabricat en temps de Felip V. Un seguit d´imatges projectades permetien veure les condicions tècniques per construir aquestes embarcacions i les condicions de vida.

En el cas del llibre de l´Institut d´Estudis del Baix Empordà (volum 30), s´hi van reunir alguns dels autors dels treballs presentats, que tracten diferents temàtiques -des de les excavacions arqueològiques al Monestir fetes en els anys més recents, fins a la història de les emissores de proximitat a la comarca-, entre altres.
Es pot adquirir a les llibreries de Sant Feliu de Guíxols.

One Response to "Presentats dos llibres d´història a la nostra ciutat"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.