EXPOSICIÓ SOBRE LA MÀGIA A LA COSTA BRAVA. COL•LECCIÓ DE CARTELLS D’EN XEVI, A LA SALA DE LA CAIXA DE SANTA CRISTINA D’ARO


El passat dia 11 de febrer es va inauguració l’exposició “La màgia a la Costa Brava. Col•lecció de cartells d’en Xevi” i es presentà també el llibre-catàleg, que anà a càrrec de l’empordanès Lluís Molinas i comptà amb la presència de l’il•lusionista.

L’exposició consta d’una cinquantena de cartells que fan un passeig per la Costa Brava en l’espai i en el temps; recorren els locals emblemàtics dels anys 60 del segle passat on en Xevi va actuar acompanyant els diversos artistes del moment. El repàs d’aquest material ens permet recordar les sales de festes i night clubs que sovintejaren a tota la costa, per atreure els turistes; podem destacar el Pati Blanc de Llançà, Los Almendros de Palafrugell, Las Vegas de Sant Feliu de Guíxols o Maddox de Platja d’Aro per anomenar els més coneguts. Però també ens permet fer un repàs per les activitats que es duien a terme en sales més modestes, destinades al públic local generalment per a recollida de fons per a causes benèfiques; podem esmentar la Catequística o el Montclar de Sant Feliu de Guíxols.

L’exposició també ens mostra els festivals de màgia que han tingut lloc a la Costa Brava en aquests darrers anys, i si parlem de festival, hem d’esmentar les trobades màgiques que van tenir lloc a Platja d’Aro a partir de 1980; els cartells, els dissenys i les activitats són una mostra de la importància d’aquest festival.

I no podem deixar enrere la relació d’en Xevi amb Rialles, cosa que es mostra en un seguit de cartells entre el que destaca una actuació realitzada conjuntament amb l’artista Xesco Boix.

El llibre que acompanya l’exposició fa un estudi més detallat i exhaustiu dels nombrosos cartells que col•lecciona en•Xevi, cosa que permet endinsar-nos en el món de la imatge, de la forma i del color, com en els meravellosos cartells promocionals de l’il•lusionista realitzats per importants fotògrafs de Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.