Consolidació de l’espectacle de sarsuela a Santa Cristina d’Aro

Consolidació de l’espectacle de sarsuela a Santa Cristina d’Aro
SARSUELA A SANTA CRISTINA D’ARO

La representació de Retrobem la sarsuela es consolida com a oferta cultural de Santa Cristina d’Aro amb un ple absolut a l’Espai Ridaura.

La tercera edició de l’espectacle Retrobem la sarsuela es consolida com a oferta musical de la Costa Brava; va estrenar l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro i va fer un ple absolut. De la mà de les sopranos Argentina Sosa i Mireia Dolç, del tenor Josep Lluís Blanch, dels barítons Enric Sacristan i Cris Viñas i del mestre pianista Xavier Dolç, amb la direcció i presentació de Manuel Andrés, es van repassar les àries i els duos més coneguts de sarsueles ja mítiques.

Va obrir el concert la veu portentosa de Cris Viñas amb el solo de El Divo (de F. Díaz Giles), seguit dels solos de la soprano Argentina de Sosa de El cabo primero (de Fernández Caballero), i de la soprano Mireia Dolç amb La Generala (d’Amadeu Vives); llavors el ballet Contrastes va oferir una interpretació amb acompanyament de castanyoles de Doña Francisquita (també d’Amadeu Vives). Va continuar la primera part amb l’aparició del baríton Enric Sacristan amb La linda tapada (de Francisco Alonso) i dos duos La rosa del azafrán (de Jacinto Romero), amb Sosa i Viñas, i la sardana de La puntaire (de Lluís Badosa) amb Mireia Dolç i Josep Lluís Blanc.

La segona part va continuar amb un solo de baríton de La canción del olvido (de José Serrano) a càrrec de Cris Viñas, va continuar amb el duo femení de Don Gil de Alcalà (de Manuel Penella) que va permetre el lluïment de les dues sopranos i seguidament va irrompre el ballet Contrastes amb la interpretació de Goyescas d’Enric Granados amb un acompanyament de ventalls que fan fer les delícies del públic. Per acabar el repàs de les obres més emblemàtiques es van oferir duos de Las leandras (de Francisco Alonso) i Bohemios (d’Amadeu Vives) i fragments de El huésped del sevillano (de Jacinto Guerrero), Cançó d’amor i de guerra (de Martínez Valls) i Pel teu amor (de Josep Ribas).

Va acabar la funció, dues hores més tard, una nova aparició de Contrastes aquesta vegada amb La boda de Luís Alonso (de Jerónimo Giménez) i a continuació la coneguda Marcha de la amistad de la sarsuela Los gavilanes de Jacinto Guerrero.

En acabar la funció el Sr. Jaume Congost, president de l’Associació per a la Gent Gran L’Esplai, Lloc de Trobada, va lliurar un quadre, pintat per ell mateix, amb una imatge del Sr. Enric Sacristan interpretant la sarsuela La tabernera del puerto de Sorozábal, com a record i homenatge pels més de 50 anys sobre els escenaris d’arreu del món.

Vista la resposta del públic i l’augment constant d’assistents, hi haurà una quarta edició per al proper estiu i es buscaran alternatives per potenciar aquest gènere musical que compte amb molts adeptes, però malauradament amb poques representacions a casa nostra.

Santa Cristina d’Aro, agost de 2011
Maria Teresa Costa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.