Presentació del llibre “Nit d’Aro” • Dijous 24 de juliol

Presentació del llibre “Nit d’Aro” • Dijous 24 de juliol

 

f07d738014f049130b642ff567dbece4_L

1r Premi Jordi Comas de Recerca Local de Castell-Platja d’Aro

 

Presentació de Nit d’Aro – Seixanta anys de discoteques i sales de festes a Platja d’Aro, del periodista Xavier Castillón Plana, dijous 24 de juliol (19.30 h) a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d’Aro (BMR). L’obra recull el projecte guanyador de la primera edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local (any 2012), convocat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, ara del tot desenvolupada amb 200 pàgines i un centenar de fotografies. 

La presentació és a càrrec de l’autor amb la col·laboració d’Urs Ammon (Malibú) i Ludwing Huisgen (Tiffany’s), i la projecció d’imatges de Platja d’Aro dels anys 60, 70 i 80; i en acabar, s’ofereix un vernissatge. El llibre està a la venda (5 euros) a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro, al Punt d’Atenció Municipal de Castell d’Aro, i a la mateixa biblioteca. L’acte forma part del programa d’activitats per a petits i grans Estiueja a la Biblio! amb sessions de contes, presentacions literàries, recitals poètics, exposicions, tallers creatius, i un programa de promoció de la lectura entre els infants.

Nit d’Aro, mostra l’evolució de les discoteques i locals protagonistes de l’oci nocturn a Platja d’Aro durant sis dècades, des dels seus orígens en plena postguerra, fins avui, a través dels seus protagonistes (empresaris, discjòqueis, músics…), dels seus locals (Tiffany’s, Paladium, Maddox, Flamingo, Pachá, BB, Marius, Kamel, Caroll’s o Malibú); o de les actuacions més sonades (Peret, Raffaela Carrá, Joan Manuel Serrat, Charles Aznavour Demis Roussos Georges Moustaki, Johnny Hallyday o Julio Iglesias). Xavier Castillón i Plana (Barcelona, 1967), és llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, i treballa des de l’any 1989 a la secció de cultura i espectacles del diari El Punt/Avui.

L’edició d’enguany dels guardons (pdf) –la tercera- ja està convocada, i premiarà amb 3.000 euros i amb la possibilitat de publicació del treball el millor projecte inèdit d’investigació sobre Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, dotat El concurs és obert a qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore…), i les propostes es poden lliurar fins al 31 d’octubre de 2014. Els premis adopten el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en record i homenatge a aquest empresari de l’hoteleria i la restauració amb diversos establiments al municipi, i que va ocupar la presidència i/o la vicepresidència de múltiples entitats turístiques i econòmiques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.