AUTISME EN L’ADOLESCÈNCIA

AUTISME EN L’ADOLESCÈNCIA

Segons Informa Radio Sant Feliu Aquest dissabte ,22 de febrer a les 11:00h, tindrà lloc una nova jornada del Cicle Salut i Societat de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG que tractarà el tema de l’autisme en l’adolescència. L’activitat es realitzarà al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro.
Projecció del documental “María y yo”, de Félix Fernández de Castro (Bausan Films) i seguidament col·loqui a càrrec de Miguel Gallardo (Il·lustrador i protagonista del documental) i Paco Jiménez (Doctor en pedagogia, llicenciat en psicologia i Catedràtic d’Educació Especial de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG).
María y yo és un llargmetratge documental que explica l’autisme a través de la història del dibuixant Miguel Gallardo i la seva filla María, una adolescent autista que viu amb la seva mare a Canàries. La pel·lícula és l’adaptació cinematogràfica del còmic homònim, que va ser nominat als premis de millor obra i millor guió en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona i guardonada en el Premi Nacional del Còmic de Catalunya.
El documental explica com és la convivència amb una persona discapacitada, i passa durant un dels viatges que Miguel Gallardo fa amb la seva filla a un centre turístic del Sud de Gran Canària. L’obra va quedar finalista als premis Goya i Gaudí.
Al finalitzar el col·loqui es presentarà el llibre “Un puzle de contes” a càrrec de Rosa Serrano (Coordinadora del Centre de Recursos de TEA) i es podrà adquirir el còmic “María y yo”.
Amb la col·laboració de l’Associació Viu Autisme. Entrada lliure

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.