PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “DE LES IGUALES A LA CARTILLA”

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “DE LES IGUALES A LA CARTILLA”

Segons Informa Radio Sant Feliu El proper dissabte 21 de desembre a les 12.00h al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols (Edifici Monestir), es presentarà un nou llibre que té com a àmbit territorial la Vall d’Aro (Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro-S’Agaró). En aquest cas la temàtica estudiada és la de la salut i el procés de medicalització, en el període que va des de l’Edat Mitjana fins al 1967, any de la promulgació de la Ley de Bases de la Seguridad Social.
Sota el títol “De les iguales a la cartilla” el llibre recull la memòria oral de testimonis de la Vall d’Aro i professionals dels diferents sectors: metges, farmacèutics, llevadores i pacients. La recerca ha estat coordinada des del Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural de Sant Feliu de Guíxols i forma part de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC) que duu a terme el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
L’acte, que coincideix amb la inauguració del curs 2013-2014 de la Càtedra Martí Casals de la Universitat de Girona, consistirà en una taula rodona amb la participació del Sr. Lluís Puig i Gordi (Director de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals), el Dr. Josep M. Comelles i Esteban (Coordinador del llibre) i el Dr. Daniel Palomeras i Casadejús (Metge i escriptor). L’entrada és lliure i gratuïta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.