EXPOSICIONS DE L’OBRA DE N.MASFERRER

EXPOSICIONS DE L’OBRA DE N.MASFERRER

Segons Informa Radio Sant Feliu A partir d’aquest dimecres, 6 de novembre, qui vagi a l’Ajuntament podrà gaudir de l’exposició del voltant  de 150 caricatures de l’excel·lent ninotaire ganxó Narcís Masferrer Narmas, segons informa el Setmanari Àncora. Igualment en la mateixa data s’obrirà a la Biblioteca Municipal Octavi Viader una altra exposició dedicada als treballs del mateix autor en l’àmbit de les capçaleres de publicacions com Àncora, El Gerundín, El Tarlà i d’altres, així com de capçaleres de les diferents seccions de les revistes, en les quals incorpora el disseny de tipografies i dibuixos originals; completaran la mostra d’aquesta feina més menuda, però no menys important, ex-libris fets per encàrrec de persones i famílies, els quals servien com a títol de propietat artístic per a llibres i  col·leccions particulars.
S’ha decidit, per qüestions de seguretat, exposar facsímils en color per a la mostra de caricatures. Aquestes han estat agrupades en diferents seccions partint del motiu pel qual va ser realitzat el dibuix independentment de l’ofici o la professió de la persona retratada, encara que en algunes hi haurà coincidència. S’hi veuran, doncs, escaquistes, artistes, mestres i professors, músics, gent de teatre i de cinema, escriptors, periodistes d’Àncora, personatges populars, polítics i d’altres. La gran majoria de personatges són ganxons i ganxones ben coneguts, n’hi ha de presents i de no presents. En canvi a la de la Biblioteca, ja que el material serà a dins de vitrines, s’ha optat per exhibir-hi originals per poder copsar més bé tot els procés de creació, des del primer esbós en llapis i paper quadriculat fins a l’obra definitiva en tinta.
Tot un món vist a través dels ulls i la sensibilitat, sempre un pèl foteta, de Narcís Masferrer (1913-2010), Fill Predilecte de la Ciutat, mestre, ninotaire, home d’Àncora i de teatre.
Un recorregut a través de més de seixanta anys de dibuixos i un reconeixement a aquesta faceta en motiu del centenari del seu naixement.
La selecció dels materials s’ha fet en estreta col·laboració entre els membres de la Comissió Masferrer  i l’equip de l’Arxiu Municipal que ha treballat intensament amb els dibuixos i dissenys procedents del dipòsit que l’any passat la seva filla Dolors Masferrer va fer a l’arxiu de la nostra ciutat, format per l’extensíssima obra gràfica (acudits, còmics, auques, il·lustració, publicitat, logotips, passatemps, ex-libris, capçaleres, tipografies i disseny d’escenografies) i la prolífica obra literària (poesia, cançons, articles, prosa i teatre), un total de més 500 plecs de documents entre manuscrits i mecanoscrits i 91 carpetes replenes de dibuixos entre esbossos i definitius.
La inauguració oficial es farà el divendres 8 de novembre a les 19h al pati de l’Ajuntament i l’exposició serà oberta tot el mes de novembre, mentre que la de la biblioteca només es podrà visitar fins al dissabte dia setze. Està previst també organitzar una taula rodona amb ninotaires i caricaturistes de la qual s’informarà oportunament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.