L’ÀLBUM IMPRESSIONS DE JOSEP ALBERTÍ

L’ÀLBUM IMPRESSIONS DE JOSEP ALBERTÍ

Segons Informa Radio Sant Feliu El passat divendres 18 d’octubre va tenir lloc al Museu d’Història la xerrada de la historiadora d’art Sònia Agüera sobre els textos de prosa poètica escrits per Albertí entre 1938-1940, l’Àlbum d’impressions. Activitat emmarcada dins l’Any Albertí, en la qual hi participen diferents serveis de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, entre ells el Pla de Barris i l’Arxiu Municipal, al costat del mateix Museu.
L’Àlbum d’impressions el formen una sèrie d’escrits, inclosos en el llegat de l’artista juntament amb l’obra pictòrica, que esdevenen una important font d’informació, tant pel contingut com per la pròpia essència del document (per exemple, alguns d’ells estan escrits en rebuts del ram de la construcció de la CNT-FAI).
S’estableixen vincles molt estrets entre aquests escrits i la pintura posterior de l’artista, s’hi entreveu ja l’univers albertinià present a tota l’obra posterior i el ritual d’obrir-se Josep Albertí davant de la natura i l’entorn que l’envolta.
Són uns escrits fets en un període molt dur (1938-1940) i la mateixa Sònia Agüera afirmava que són un substitut de la pintura en aquells anys: “pinta sense pinzells aquests àlbums escrits”.
El treball de Sònia Agüera aporta dades molt rellevants sobre Josep Albertí, ja que es pot afirmar que Albertí no neix com a artista a la dècada dels anys 50 del s. XX, quan es parla de les seves exposicions, sinó molt abans. La difusió del treball d’aquesta historiadora de l’art ajudarà sens dubte a valorar la poesia de l’Albertí, i a comprendre millor la seva pintura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.