J.M. ALEJANDRE, EVOLUCIONS D’UN GANXÓ POLIFACÈTIC

J.M. ALEJANDRE, EVOLUCIONS D’UN GANXÓ POLIFACÈTIC

Segons Informa Radio Sant Feliu De tant en tant tenim l’oportunitat de fer una mirada a l’exterior per comprovar l’evolució d’alguns ganxons que transiten més enllà de les nostres fronteres naturals. I en aquesta ocasió ens fixem en l’etapa artística d’un personatge polifacètic com és Josep Ma Alejandre que, periodísticament, es va iniciar a la nostra emissora.
L’Alejandre, natural de Cervera, va recalar de ben jove a Sant Feliu on va treballar a l’obrador de la pastisseria Gironès. En fundar-se Ràdio Sant Feliu, es va incorporar a la nostra emissora compartint programa amb un altre novell, Xavier Solà. Més tard va treballar en altres emissores com Ràdio Costa Brava o Ràdio Blanes fins que li va entrar el cuc de la televisió i es va incorporar als informatius de Televisió Costa Brava, des d’on va fer el salt com a delegat de TV3 a Girona durant uns anys per acabar a Sant Joan Despí, on treballa en l’actualitat.
La feina periodística la va combinar amb una altra de les moltes inquietuds vocacionals i es va enrolar amb l’Agrupació Teatral Benet Escriba, on es va estrenar com a actor, activitat que desenvoluparia amb altres companyies de Girona i Llagostera.
Aquest any ha pogut descobrir noves maneres d’entendre  la interpretació. A l’Institut del Teatre ha participat en un laboratori de creació sobre un clàssic del teatre de text adaptada per Javi G. Bañasco, “La intrusa”. Això ho ha compaginat amb un muntatge sobre textos d’Espriu que amb el grup Encaix, ha representat a Molins de Rei. Paral·lelament ha estat protagonitzant i participant en treballs cinematogràfics d’escoles tant prestigioses com ESCAC, Bande a Part, CECC o EMAV, i alguns curts de productores independents que s’estan obrint camí amb propostes molt interessants.
Un resum d’aquests treballs cinematogràfics durant el 2012-2013 ha estat recollit en un vídeo destinat a circuits interns però que ens permeten tenir l’ocasió de repassar les seves participacions en diversos curts: http://vimeo.com/70646368
Avancem també el pòster del futur projecte que interpretarà properament al Maresme fent el paper de Pedro Campoamor al curtmetratge Realidad Oculta de Xabier Boluda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.