CAIMÓ, ALCALDE DE SFG, AL MUSICAL “ISAVEL”

CAIMÓ, ALCALDE DE SFG, AL MUSICAL “ISAVEL”

Segons Informa Radio Sant Feliu El 4 d’octubre s’estrenarà al Teatre de Figueres, el musical “IsaVel”, una gran història empordanesa que explica la vida d’Isabel Vila (Calonge 1843—1896 Sabadell), la primera sindicalista catalana que fou famosa, en el seu temps, per moltes activitats reivindicatives i de justícia social.
Recordada pels seus emotius discursos pronunciats davant els tapers ganxons al Casino dels Nois, també fou la primera catalana que va dirigir una escola.
L’obra té com a estrella a l’actor Carlos Gramaje, protagonista de “Mar i Cel”, una obra de teatre d’Àngel Guimerà que va ser portada als escenaris per Dagoll Dagom l’any 1987 i de protagonista l’actriu Iris Vilà. Gramaje fa el paper de Pere Caimó, alcalde de Sant Feliu de Guíxols en dos períodes diferents. Diputat extraordinari i líder dels tapers al Foc de la Bisbal (1869) on, Isabel Vila, va dirigir un grup d’infermeres voluntàries.
Aquesta obra es representarà al Teatre-Auditori Narcís Masferrer de  Sant Feliu de Guíxols l’1 de novembre. L’argument i el guió és de Toni Strubell, la música d’Antoni Mas i Marc Mas i la direcció de Kim Planella.
Podeu trobar més informació al web: www.isavel.cat i si voleu escoltar una de les cançons (“Pot ser hi ha un lloc”), hi podeu accedir a través del següent enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=nSUVYd84ygQ
* Pere Caimó i Bascós (1819), fou capità de la milícia nacional durant el Bienni Progressista (1854-56). Empresonat per raons polítiques (1867), fou alliberat durant la Revolució de Setembre i nomenat alcalde de Sant Feliu de Guíxols; s’afilià al partit republicà federal i fou diputat per Girona a les corts constituents del 1869. Aquell mateix any representà Girona en el pacte federal de Tortosa, i dirigí l’alçament federalista de la Bisbal (Foc de la Bisbal), esclafat pel govern del general Prim. Fou bandejat i no pogué tornar definitivament fins el 1876.
Al peu d’aquest article també podeu contemplar les imatges de l’alcalde de Sant Feliu, Pere Caimó (Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. Fons Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Autor desconegut) i la de l’actor que l’encarnarà: Calos Gramaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.