Santa Cristina d’Aro acollirà el Concert de l’Orquestra Camerata de la Schubertíada

Santa Cristina d’Aro acollirà el Concert de l’Orquestra Camerata de la Schubertíada
Orquestra Camerata de la Schubertíada
Orquestra Camerata de la Schubertíada

El concert, serà l’acte principal d’un cap de setmana amb múltiples actes culturals a Santa Cristina d’Aro.

L’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro acollirà el proper dissabte 17 de desembre a les 20.00h un concert de l’orquestra Camerata de la Schubertíada.

L’orquestra, nascuda de la necessitat de poder programar amb una certa assiduïtat el repertori orquestral i operístic del compositor vienès Franz Schubert i integrada per músics en la seva major part nascuts o residents a Catalunya, compta amb alguns dels instrumentistes més prometedors del nostre país.

L’orquestra realitzà el seu primer concert el 5 de setembre de 2009 en el marc del concert de cloenda de la XVII Schubertíada a Vilabertran i sota la batuta del mestre Antoni Ros-Marbà, amb gran èxit de públic i de crítica. El 2010 hi actuà sota la direcció de Jonathan Webb, interpretant obres de Schubert i Arvo Pärt. Més tard actuà al Petit Palau, aquesta vegada dirigida per Christoph König i amb la col·laboració del violinista Alejandro Bustamante, interpretant obres de Mendelssohn, Schubert i Montsalvatge. Enguany, novament dirigida per Antoni Ros-Marbà i amb la soprano Marta Mathéu, la Camerata actuà a Vilabertran amb obres de Schubert, Montsalvatge, Britten, Dvorák.

El concert està organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, el Fòrum d’Iniciatives Culturals i les Joventuts Musicals de Santa Cristina d’Aro, i compta amb el suport de les Juventudes Musicales de España, l’Associació Franz Schubert de Barcelona i l’Escola Superior de Música de Barcelona.

L’orquestra continuarà la seva gira l’endemà 18 de desembre al Palau de la Música de Barcelona.

Aquest serà l’acte principal d’un cap de setmana ple d’activitats culturals a Santa Cristina, que s’iniciaran el mateix dissabte 17 a les 11.00h amb un concert instrumental de l’escola de música de Santa Cristina, continuarà el diumenge 18 a les 12.00h amb un concert de les 3 corals del poble: Coral Santa Cecília, Coral Cristalls i Coral Gospel d’Aro i es completarà amb la representació, el mateix diumenge 18 a les 18.00h de l’obra Pastorets de Nadal a càrrec de l’Associació cristinenca Dona’m un somriure.

Aquestes cap de setmana, tindrà un rerefons molt solidari, ja que del preu de les entrades del concert de la Schubertíada, 1 euro es destinarà a recaptar fons per a la Marató de TV3, i a la resta de concerts hi haurà una bústia destinada a recollir-ne més fons.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.