Aplec del Remei · Diumenge 11 d’octubre

Aplec del Remei · Diumenge 11 d’octubre

 

6fb6361f3090ca652e78e6d49f30c5f9_L

Arrossada popular, animació infantil i audició de sardanes

Aplec del Remei de Castell d’Aro (pdf), a l’ermita que porta el seu nom, diumenge 11 d’octubre amb missa i l’ofrena floral acompanyada per la Coral de la Vall d’Aro (12 h), arrossada popular (14 h) per a uns 800 comensals (3 euros, cal portar-se el servei), animació infantil amb País de Xauxa (16 h), audició de sardanes amb La Principal de Cassà (17 h) i castanyada popular. Organitzen el Casino Castellarenc, l’Associació de Gent Gran de Castell d’Aro i la regidoria de Turisme i Dinamització Cultural de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro.

L’any 1189 Pere Saguer, home honrat de la Vall d’Aro va donar al monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols les terres que més tard seria el mas o granja de les Eroles, conegut actualment com El Remei. Els monjos hi tenien un petit oratori per a masovers i els frares llecs. Es conta que al segle XVI hi hagué una terrible epidèmia a la conca del Ridaura, i a l’esglesiola es col·locà la imatge de Nostra Senyora del Remei, i havent-se fet popular, esdevingué una ermita. Es tracta d’una modesta capella adossada als edificis de la masia. Sobre la porta hi ha un relleu on figura un escut del monestir i la data de 1732. Més amunt una mena de rosassa petita abelleix la façana que acaba amb un campanar de mig punt.

L’aplec s’afegeix a l’extens programa d’activitats del cap de setmana a tot el municipi. Del 9 al 12 d’octubre, se celebra la 28a Oktoberfest Platja d’Aro (pdf). Dissabte 10 d’octubre comença el cicle d’activitats infantils de tardor a la Biblioteca Mercè Rodoreda amb una sessió de contes per a infants fins a 3 anys (11 h) i la primera trobada del taller familiar d’Stop Motion (11-13 h); i el mateix dia, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, hi ha visita guiada al Camí de Ronda de S’Agaró (11 h). Diumenge 11 d’octubre, es pot gaudir del darrer concert del Festival Internacional de Música de S’Agaró (web) amb la proposta Clar de Lluna (19 h).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.