El Club de Mar guixolenc té assumit que el pas s’obrirà

El Club de Mar guixolenc té assumit que el pas s’obrirà

Segons Informa El Punt Avui Turispania, l’empresa que gestiona el complex residencial del Club de Mar de Sant Feliu de Guíxols, està cercant empreses que tirin a terra la paret que barra l’accés a la platja davant del complex. La Generalitat els va presentar la setmana passada un pressupost per l’execució subsidiària de l’enderroc, però la comunitat va trobar excessiu el preu i va demanar deu dies de marge per acabar de decidir si assumien l’obertura del pas.

El president de Turispania, Ramon Gabarró, té assumit que el mur desapareixerà aviat. “El pas s’obrirà segur, però encara no hem decidit si ho farem nosaltres o la Generalitat”, deia ahir. Per preu, els compensaria fer-ho ells, però estan estudiant la diferència entre un enderroc voluntari i un de subsidiari a l’hora de recuperar els diners si la justícia dictamina que el mur no havia d’anar a terra.

Gabarró confia que el contenciós que han interposat davant del Tribunal Superior (TSJC) els acabarà facultant per restablir la divisió: “Costes de l’Estat ho havia vist sempre de la mateixa manera, però els tècnics de la Generalitat, després que els transferissin les competències, han interpretat la llei a l’inrevés. La comunitat, a més, diu que la paret hi era abans dels apartaments, perquè els banys de Can Rius ja eren de pagament al 1922.”

Posar tanques i no actuar a la platja

La seguretat és ara l’altre maldecap de la comunitat de propietaris. Com que els balcons privats que toquen a la zona de bany tenen uns murs divisoris molt baixos, començaran a instal·lar-hi tancaments per impedir l’accés a les zones privades. Tampoc es descarta la instal·lació d’algun sistema de videovigilància. Pel que fa al domini litoral que fins ara era privat, Gabarró admet que els propietaris optaran per deixar-hi d’invertir les quotes anuals de conservació: “Entenem que si el pas és lliure, el manteniment i la vigilància hauran d’anar a càrrec de l’Ajuntament.” De fet, el consistori ja treballa en el disseny de les baranes que s’hauran d’instal·lar per habilitar el tram de camí de ronda i unes escales des del final de l’edifici cap al passeig Irla, en direcció cap a Tossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.