Cartell retardat

Cartell retardat

Segons Informa El Punt Avui El grup Tots per Sant Feliu (TSF), que encapçala l’oposició al consistori guixolenc, ha instat aquesta setmana el govern municipal a fer pública la programació del Festival de la Porta Ferrada, que encara no s’ha presentat i aquest estiu arriba a la cinquantena edició. Pel regidor Josep Saballs, el mig segle “del festival més antic de Catalunya s’hauria de celebrar com correspon”. TSF critica que els altres festivals de referència de la Costa Brava, com Peralada o Cap Roig, “ja fa setmanes que s’han presentat i venen entrades”, fet que “perjudica les possibilitats d’omplir” a Sant Feliu.

El vicealcalde i titular de Cultura, Pere Albó, anunciava ahir que la programació definitiva es presentarà el 5 de juny, però que s’hi han hagut de fer canvis “per les dificultats per trobar patrocinis i perquè n’hi ha algun, d’una entitat financera, que s’ha hagut de reduir a darrera hora”. “Hauria estat imprudent anunciar amb presses la programació i haver-nos trobat més tard que s’hagués de suspendre una actuació o que el dèficit que assumeix l’Ajuntament es disparés”, argumentava.

Respecte a la possibilitat que venguin menys entrades, Albó va relativitzar-la: “Dependrà més de la qualitat i de si la tria d’artistes i grups és interessant. També pot ser que els altres festivals s’hagin precipitat i nosaltres, en restar menys dies per als concerts, aprofitem millor el ressò”, va sentenciar.

TSF alerta que el festival reporta ingressos a l’economia local, i recorda que el govern de CiU i el PSC ha suprimit la càmera de TV3 i ha restat presència al mundialet de futbol MIC, que atorguen projecció a Sant Feliu. El vicealcalde els va respondre que la 50a edició de la Porta Ferrada “serà prou lluïda”, malgrat la reducció del pressupost.

Més setmanes i pes d’artistes locals

El govern ganxó ha aconseguit que les aportacions de l’Estat, la Generalitat i la Diputació es mantinguin gràcies a l’efemèride dels 50 anys ja que, si no, Albó explicava ahir que molt probablement s’haurien reduït. Tot i no avançar cap més nom que els de Sabina i Joan Manuel Serrat –l’únic concert confirmat, el 7 d’agost, perquè depèn d’una empresa privada–, el vicealcalde guixolenc avançava que la programació s’allargarà “des de finals de juny fins al setembre”, en l’aposta del PSC per desestacionalitzar-lo més enllà de les setmanes de juliol i agost en què la competència amb els altres festivals complica més la venda d’entrades.

Entre les novetats, el festival “sortirà més al carrer” i “implicarà més les entitats de cultura locals”, en una aposta per guanyar nou públic i obrir-lo als veïns, més enllà del públic d’estiueig. Alhora, també han aconseguit ajustar el pressupost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.