Un altre incendi genera inquietud a Santa Cristina

Un altre incendi genera inquietud a Santa Cristina

Segons Informa El Punt Avui Els bombers van haver d’extingir ahir a la tarda un petit incendi al nucli de Bell-lloc, a Santa Cristina d’Aro, que va tornar a fer saltar les alarmes. L’alcalde, Josep Llensa, admetia la seva “preocupació” pel fet que el foc havia començat a cremar “a partir de tres focus diferents separats per algunes desenes de metres”. La ràpida alerta dels veïns i la intervenció de la policia local i els bombers va fer que les flames quedessin en un simple ensurt amb molt poca superfície cremada, però ha fet revifar la hipòtesi que l’incendi desastrós de divendres a la tarda a Solius, a tres quilòmetres escassos, hagués estat provocat.

Les indagacions fetes pel cos d’Agents Rurals en el punt on suposadament es va originar l’incendi de l’Ardenya no han permès trobar, fins ara, “cap indici que assenyali una hipòtesi”, explicaven ahir fonts del Departament d’Agricultura i Medi Natural de la Generalitat. “No hi ha constància de treballs amb maquinària a la zona, ni de cremes controlades de rostolls ni passava cap línia elèctrica a prop de la zona”, de manera que “tampoc no es descarta la hipòtesi que fos intencionat”.

Els alcaldes parlen

L’alcalde de Santa Cristina explicava ahir que continuen en contacte amb els homòlegs de les altres poblacions afectades, Llagostera i Tossa de Mar, més enllà de les reunions per coordinar les tasques d’extinció durant el cap de setmana. Els contactes continuaran en els pròxims dies per començar a parlar del futur de la zona afectada, especialment dins dels espais amb interès natural (PEIN) del massís de l’Ardenya i Cadiretes.

L’alcalde llagosterenc, Fermí Santamaria, avançava que, tot i que “encara no se n’ha començat a parlar formalment”, en els pròxims dies convocaran a una reunió els propietaris dels espais forestals afectats. “Es tracta, majoritàriament, de zones privades, però volem conèixer quin és el grau d’afectació i mirar com els podem fer un cop de mà” amb les tasques de neteja i reforestació, afegia. Respecte a l’arribada d’ajudes de la Generalitat, malgrat les restriccions econòmiques, Santamaria confia que arribaran: “La primera interessada a recuperar la zona hauria de ser la mateixa Generalitat, ja que és una zona PEIN”, sentenciava l’alcalde de Llagostera. Els alcaldes esperen que els boscos cremats, on hi predomina l’alzina surera, s’autoregenerin en les zones on el foc només va cremar superficialment els arbres, ja que són més resistents que espècies com ara el pi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.