L’ACA acabarà les obres del Ridaura a Castell d’Aro

L’ACA acabarà les obres del Ridaura a Castell d’Aro

Segons Informa El Punt Avui L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha garantit que les obres d’endegament del tram més alt del riu Ridaura a Castell d’Aro, que inclouen la nova connexió de desguàs de la depuradora d’aigües residuals, podran finalitzar en els mesos vinents.

El primer tinent d’alcalde, Josep Maria Solé, diu que els responsables de l’ens han atribuït l’aturada dels treballs en les darreres setmanes a un “motiu tècnic”, però el consistori també estava pendent que l’ACA reconegués uns 243.000 euros en factures per liquidar els pagaments del quart tram. Com que les obres estan molt avançades, l’ens ha assegurat al consistori que es reprendran aviat.

Una actuació pendent

Amb el final de l’endegament fluvial a l’alçada de la depuradora, l’ACA dóna per tancada l’execució del projecte al terme municipal. És l’únic dels quatre trams pendents, però el consistori reivindica actuacions complementàries per corregir els problemes a la desembocadura, que provoquen inundacions quan hi ha temporals forts. Malgrat que l’ACA tenia reservada una partida econòmica, Solé diu que l’ens “no ha donat cap termini” per iniciar altres actuacions. Des que es va completar l’endegament del curs baix, la llera és més ampla i això afavoreix que els sediments taponin la desembocadura a la platja, ja que l’aigua baixa amb menys força. Quan puja el nivell del riu fins a la C-253, es col·lapsa el desguàs de les aigües pluvials, que inunden carrers i garatges al sector de la plaça de les Nacions. Els veïns estan inquiets perquè al desembre els van dir que el rebaixament de la llera es podria començar a fer aquest trimestre.

LA XIFRA

243.000
euros
havia de reconèixer l’ACA com a valor de l’obra feta al Ridaura per tal que el consistori els pugui liquidar.

L’encaix urbà de les rieres de la Coma i Fenals

A més del Ridaura, el tinent d’alcalde explica que la reunió amb dirigents de l’ACA també va servir per començar a parlar de l’encaix urbà de cursos menors, com la riera de Fenals i el torrent de la Coma, amb l’aprovació definitiva del nou pla general (POUM), que es farà demà al vespre en un ple extraordinari. Les dues rieres es van desbordar durant els aiguats de l’octubre del 2005, quan van caure al municipi 350 litres per metre quadrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.