SUCCESSOS Rescaten a alta mar un navegant a qui se li havia incendiat el catamarà

SUCCESSOS Rescaten a alta mar un navegant a qui se li havia incendiat el catamarà

Segons Informa Tribuna Ganxona Una embarcació de rescat de la Creu Roja de Sant Feliu de Guíxols va rescatar ahir al matí un home suís que navegava amb un catamarà i que va perdre el vaixell en un incendi quan es trobava dues milles mar endins, davant la costa ganxona.

El navegant, que intentava en solitari una travessia fins les Canàries, va ser rescatat de l´aigua, ja que quan la zòdiac de salvament va arribar a l´indret, guiada per la columna de fum, el vaixell de fibra de vidre estava totalment destruït. L´home patia una severa hipotèrmia tot i anar ben equipat amb roba especial per a la navegació, i també presentava un cop fort en el turmell esquerre. Una ambulància del SEM el va traslladar a l´hospital de Palamós.
L´embarcació anava equipada amb un telèfon per satèl·lit i l´home va donar un nerviós avís cap a les onze del matí, advertit que tenia greus problemes. La crida va ser escoltada a l´estació marítima de Begur i també en estacions franceses. El navegant estava tan nerviós que no els havia proporcionat la seva situació, i els serveis marítims van concloure que l´embarcació estava davant les costes de Roses, segons van explicar des de Salvament Marítim. Cap allà es va encaminar l´embarcació que aquest servei té a Palamós, que en aquells moments participava en la recerca per mar del boletaire extraviat dimecres a l´Estartit. Però en avistar la columna de fum van concloure que l´accident era en direcció contrària i Salvament Marítim va requerir la Creu Roja per al rescat.
Els efectius voluntaris van trobar l´home ja dins l´aigua, agafat a un flotador, i el vaixell bolcat i gairebé consumit per les flames. L´home estava en estat de shock i presentava hipotèrmia i un cop fort al turmell esquerre, i pràcticament no podia parlar fins al punt que no va ser fins arribar a terra, al port de Sant Feliu, que no el van poder identificar. Es tracta d´un ciutadà suís però resident a Sète (França), Jean Luc Mourrip, que pretenia fer una travessia en solitari fins l´illa de Lanzarote. Per l´equipament que portava -roba adient i una bossa resistent a l´aigua, on hi habia encabit el telèfon satèl·lit-, es considera que tenia prou experiència com per fer-ho. Capitania Marítima investigarà ara la causa de l´incendi del catamarà.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.