REFORÇARAN EL DIC DE RECER DEL PORT DE SANT FELIU

 

http://www.elpunt.cat

Ports inicia el procés de licitació de les obres i es calcula que costaran al voltant d’1,4 milions d’euros

Ports de la Generalitat ha iniciat el procés de licitació de les obres de reforç del dic de recer del port de Sant Feliu de Guíxols, que han de servir per millorar l’esmorteïment de les onades dels temporals en el primer tram del braç de protecció, a tocar del Club Nàutic, a l’inici del primer calaix del dic exterior. Els treballs serviran per millorar la funcionalitat i la seguretat de la infraestructura i l’actuació, que es farà en només quatre mesos, es calcula que costarà 1,4 milions d’euros, una xifra que previsiblement es rebaixarà un cop concedida.

Aquesta feblesa de la protecció impedeix actualment la circulació del vial interior i els amarratges de les embarcacions més pròximes a la zona. Les obres de reforç suposaran la construcció d’una franja amb blocs de formigó de 60 metres de longitud i 10 metres d’amplada. La franja se situarà entre el lloc on arrenca el dic de recer i l’inici del primer calaix del dic exterior exempt, i es construirà un botaones a l’espatller per impedir ultrapassaments.

L’actuació comprèn l’enderroc de dues edificacions: l’antiga nàutica i Protecció Civil. Un cop fets els enderrocs, l’esplanada resultant s’utilitzarà per construir els blocs de formigó que formaran part de la nova franja de reforç del dic de recer. A més, a la zona de passeig de l’espatller s’hi millorarà el paviment i l’enllumenat.

El projecte està inclòs en el pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat i en el pla especial del port, i té un pressupost de licitació d’1.429.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos. El dic exterior exempt, fet amb calaixos de formigó, es va construir l’any 2004 i consta de 20 calaixos de 16 metres amb una obertura de 4,5 entre cadascun. Els treballs serviran per completar-ne la funcionalitat.

Font de la noticia EL PUNT D’AVUI

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.