El jutjat investiga dos nomenaments a la policia de Sant Feliu

El jutjat investiga dos nomenaments a la policia de Sant Feliu

 

jutjats

Segons Informa Diari De Girona El jutjat d’instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols investiga el nomenament d’un sergent i del sotsinspector de la Policia Local del municipi. El jutjat ha obert diligències prèvies arran d’una denúncia d’un delegat sindical del CSIF del citat cos per aclarir els fets que exposa i ha demanat a l’Ajuntament ganxó els expedients dels nomenaments. El denunciant ja va presentar una instància el passat 1 d’octubre alertant de presumptes irregularitats en aquest procés però quan va interposar la denúncia als jutjats, un mes després, no havia rebut encara cap resposta. El denunciant exposa que l’Ajuntament, amb aquests nomenaments, “ha volgut jugar amb l’ambigüitat i manca de legalitat, fent una promoció encoberta sense cap procediment ni convocatòria pública tal i com és preceptiu”.

El delegat sindical exposa que el consistori “no ha donat cap oportunitat a les persones que reuneixen les condicions a optar a ocupar la plaça de sergent” ja que no ha convocat cap concurs, per la qual cosa creu que el consistori vulnera els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat. Per aquest mateix motiu, insisteix que no hi ha hagut cap procés selectiu ni convocatòria pública per ocupar les places de sergent i sostsinspector.

Quant a la persona nomenada sergent, el denunciant afirma que l’Ajuntament ha donat per bona una titulació que no es correspon amb la necessària. Segons consta en la denúncia, la normativa exigeix una titulació de tècnic superior, quan el sergent tindria la de tècnic mitjà. Del sotsinpector, recorda que aquest càrrec no apareix a la plantilla de personal del 2014, per la qual cosa entén que “no es pot ocupar una plaça que no figura inclosa en la relació de llocs de treball”. Finalment, indica que no consta que l’alcalde hagi fet els nomenaments per decret de les dues places citades.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.