Noves mesures d’accessibilitat a les platges

Noves mesures d’accessibilitat a les platges

 

1cdedf772dfa1da6a4a2904ae04712b8_L

El programa Fem Platja! incorpora quatre noves Línies de vida

 

Les diverses platges de la façana marítima de Platja d’Aro, consoliden i milloren aquest estiu les mesures d’accessibilitat que faciliten i garanteixen l’accés a la platja i al bany a les persones amb situació de mobilitat reduïda, en el marc del programa Fem Platja! de la regidoria de Serveis i Sostenibilitat. Enguany s’han incorporat, com a novetat, quatre Línies de vida, un sistema de cordes a una alçada màxima de 1’40 metres, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua, i es troben situades en cadascun dels punts de socors. 

A les platges també hi ha 17 passeres a la sorra (dues més que ara fa un any), i es disposa de sis cadires amfíbies i de diversos jocs de crosses amfíbies. Alhora, hi ha plataformes adaptades tant a les dutxes i com als rentapeus de la Platja Gran. També hi ha dos mòduls de serveis públics adaptats i les guinguetes de restauració de Sa Conca i de Cavall Bernat de la Platja Gran, disposen de serveis adaptats de caràcter públic per a persones amb mobilitat reduïda, que poden accedir-hi lliurament.

Per a questes persones també hi ha aparcaments reservats en els principals carrers propers a les platges. Els membres del servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi, format per un equip de 23 persones de Pro-Activa Salvaments Aquàtics, s’encarreguen de l’assistència a les persones que ho necessitin i durant la primera meitat de la campanya d’enguany (del 15 de juny al 31 de juliol) han realitzat 89 serveis, un 7% més que a l’estiu de 2013.

El programa Fem Platja! desenvolupa una tasca integral unificant-hi manteniment i neteja, gestió i qualitat, salvament i seguretat, i informació i participació. Hi treballa un equip de 48 persones i s’hi destina un pressupost de 725.000 euros. Aconseguir els màxims estàndards de qualitat és un dels principals objectius del seus principals objectius: Bandera Blava, Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà, Q de Qualitat Turística; i també el d’Itinerari Blau per al Camí de Ronda de S’Agaró.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.